Nytt år, nye løsninger

Vi bygger ut et nytt vertikalt hyllesystem som vi også skal benytte for å dyrke en veldig magisk sopp


Med en ny sesong i full gang har vi måttet tenke nytt, samtidig som vi må utnytte den plassen vi har med så effektiv energibruk mulig. Med den korte sesongen og den lange utviklingen man trenger for å få best mulig smak på chiliene, må man starte chiliene innendørs i de kaldeste månedene. Vår løsning er vertikal dyrkning, eller på godt norsk; hylledyrkning. Dette er et relativt nytt konsept i Norge med stort potensial for norsk landbruk.

Med dette nye plassbesparende hyllesystemet får vi nå plass til hele 5000 planter på samme areal som vi i fjor kun hadde 1000. Vi vil ha planter til salg også, med mulighet for forhåndsbestilling med pick-up point i Oslo, Fredrikstad og Løkken Gård, Hvaler.Videre bygger vi ut fire polytuneller til, da vi nå har erfart at de briljerer i norske forhold. Disse vil ha nye og innovative løsninger for ventilering, oppvarming og vanningssystemer.

Vi sikter oss inn på å få satt ut chiliplantene våre i april-mai måned, og deretter ta i bruk hyllesystemet vårt til å dyrke en sopp med superkrefter; Lion’s Mane eller pinsvinsopp. Dette er en sopp som i lang tid har blitt brukt i tradisjonell asiatisk medisin, men i de senere årene er det blitt påvist en hel rekke positive helseeffekter av soppen. Den største og mest spennende av disse er dens evne til å danne nye hjerneceller. Denne og andre oppdagelser har startet ny medisinsk forskning, blant annet til medikamenter i behandling av Alzheimers og demens.


                                            Les mer om Lion's Mane her

Utover dette er det også en delikatesse i seg selv, og er høyt ansett av kokker over hele verden. Den har en konsistens som kan sammenlignes med kjøtt, mens smaken minner om hummer, skalldyr og kylling og er derfor et veldig godt alternativ for de som ønsker et kjøttfritt kosthold.Vi vil produsere både fersk og tørket sopp. De tørkede variantene vil fås i ren pulver form og krydderblandinger.


​Forhåndsbestilling av planter!