Våre verdier

Her på gården er det mange ting vi holder på med; epler, bier og mye mer, men én ting vi virkelig brenner for, er chili. Her ønsker vi å bli best på smak, kvalitet og utvalg.

Dette vil vi oppnå ved hjelp av miljøvennlig dyrkning og gjennom et samarbeid med naturen og vårt lokale økosystem. Plantene våre er dyrket fra frø som kommer fra hele verden, alt fra de eldste ville sortene til de nyeste og sterkeste
hybridene. Vi dyrker våre planter med stor kjærlighet – de får ingen form for sprøyting og er kun dyrket på økologiske vilkår. Vi kombinerer de gamle metodene som man ser i naturen med den nyeste kunnskapen og de beste teknologiene. Resultatene gir seg selv.


Vi har også plantet de første trærne i det som skal bli en større eplehage, som vi ønsker å produsere spennende nye produkter fra. Igjen gjør vi det i mest mulig harmoni med naturen, så i motsetning til den nå vanligere norske «epleplantasjen» har vi plantet trær som vil vokse seg store og gamle med god plass mellom hverandre. Dette er «den gamle måten» å bygge opp en eplehage på. Man vil ikke finne en ny hybrid-sort i vår hage, da alle våre eplesorter er blitt dyrket i Skandinavia og Europa i flere hundre år.


Da vårt mål er å støtte og hjelpe den naturen vi er så heldige å ha, har vi også begynt med bier, som vil hjelpe til med å pollinere alt fra blomster til epletrær.

Miljøvennlige løsninger