Bærekraftige saktevoksende chilier

Våre økologiske metoder for smaksrike chilier

I vår evige jakt på å finne den ultimate smaken har vi tatt i bruk nye dyrkningsmetoder med gamle røtter fra hele verden. Vi bruker økologiske og organiske jordforbedringselementer som tang, markkompost og benmel i kombinasjon med sopparter som vokser i symbiose med chilienes rotsystemer.

Vi dyrker i drivhus som vi bygger selv etter metoder som benyttes i andre land.  Drivhusene er bygget rundt ideen om lagring av varme som kan utnyttes utover høsten og vintrene her i Norge.

Våre drivhusløsninger er kostnadseffektive og kan realiseres for en brøkdel av prisen sammenlignet med tilsvarende produkter på markedet. Samtidig kan man her også drastisk kutte ned på energiforbruket.

Vi planter også i bed,  noe som bidrar til å holde på varmen i drivhuset. Dette fungerer da som et slags "varmebatteri",  i tillegg til at chilienes røtter får god plass og kan opprettholde et levende økosystem i jorden.

Ut mot sensommeren begynner vi å gi plantene våre litt ekstra flytende gjødning. Dette består av våre egne "te-brygg" som vi fermenterer med bl.a. tang og brennesle.

Siden våre chilier er dyrket på disse vilkårene, vil de bruke lengre tid på å produsere, men det mener vi er verdt det med de fantastiske sluttresultatene vi får.

Eplehage, men på gamlemåten
Løkkens miljøvennlig eplegårder