Reaper x Peach Bhut

USA

Capsicum Chinense

Styrke:  Syk - 1.300.000.+ milioner Schoville

 Vekst: 6/10

 Produktivitet: 6/10

 Vanskelighetsgrad: 7/10


En ekstremt kraftig ny hybrid som har gitt oss tre forskjellige "phenotypes".
Denne chilivarianten er et resultat av en krysning mellom Carolina Reaper og Peach Bhut Joholika, eller Ghost Pepper.

Denne hybriden var ustabil da vi kjøpte frøene, noe som gjør at man kan få store forskjeller når det gjelder veksten og utviklingen av planten. Akkurat som med mennesker kan chilien få trekk fra begge foreldrene, og når en art er ustabil, vil man få forskjellige karakterer i planten. Slike forskjellige planter kalles "phenotypes".
Vi liker å dyrke ustabile varianter, da man kan være heldig og få fram en helt ny chili som så kan stabiliseres videre.

Våre Reaper x Peach Bhut har fått tre distinkte phenotypes som alle er kraftigvoksende og produserer bra. Den første phenotypen har fått nesten alle trekkene sine fra Reaper-familien, og har en av de lengste halene jeg har sett i en Reaper.


Den andre har fått trekk fra begge sider av familien, og utvikler seg til en knudrete, avlang Reaper-lignende frukt med god størrelse. Produksjonen er helt enorm. Trekkene denne phenotypen har fått fra Peach Bhut-siden er den klassiske ferskenfargen og den ekstremt fruktige og fyldige kremaktige smaken.


Den tredje phenotypen har fått flest trekk fra Peach Bhut-siden og er helt klart en av de vakreste chiliene jeg har. Planten er lys lilla/grønn og frukten går fra en grønn til knæsh lilla farge som modnes til en blanding av lilla- og ferskennyanser. Helt klart samme smaksprofil som "pheno 2", men ikke like kraftig.

Så ut fra denne ene ustabile varianten har jeg funnet tre helt fantastiske chilier vi skal fortsette å stabilisere, og med tiden kan bli gjøre til våre egne. 


7 Pot Primo
Louisiana, USA