Pimenta Barra do Ribeiro

Brasil

Capsicum baccatum

Styrke: Mild/medium 5.000 - 15.000 Scoville

Vekst: 6/10

Produktivitet: 7/10

Vanskelighetsgrad: 4/10

 

Pimenta Barra do Ribeiro er en nydelig vill chiliplante som stammer fra Brasil. Den er relativt ny på det europeiske markedet, og er av gode grunner blitt populær hos mange. 

Plantene kan være vanskelig å få til å spire, og har relativt langsom vekst i de tidlige stadiene av plantens liv. Den briljerer derimot i det øyeblikket den får muligheten til å stå ute i direkte sollys og frisk luft. Planten har relativt buskete vekst og vil bre seg lavt både i bredden og høyden. Selve chiliene eksploderer over hele planten i små runde og ovale kuler, og noen har også en liten tupp i enden. Fruktene har utrolige fargeoverganger; de går fra kremhvitt til rosa og deretter til mørkt lilla. Siden kommer det lyst gule toner ved stilken som vil brer seg nedover frukten, deretter blir den oransje og til slutt helt rød. I disse stadiene kan man virkelig se en solnedgang i mange av fruktene. Til slutt vil rødfargen ta helt over når frukten er moden.

Smaken er også veldig unik og god. Den har litt bittert skall som kompletteres av en floral og meget søt smak i selve fruktkjøttet. På grunn av ekstremt fruktige smaken anbefales det å bruke den fersk til hvitt kjøtt og salater.

Vampire
Ukjent