Black Scorpion Tongue

Ukjent/USA

Capsicum annuum

Styrke: Medium-sterk 50.000-100.000 Scoville

Vekst: 8/10

Produktivitet: 6/10

Vanskelighetsgrad: 1/10

Black Scorpion Tongue er en ganske mystisk chili, da ingen egentlig vet hvor den kommer fra. Det antes at den har blitt krysset frem i USA for sin unike fruktmodningsovergang. 

Bladene er mørkt lilla med grønnskjær, den vokser fort og vertikalt – gir man den riktige forhold kan den bli flere meter høy! Stilken er relativt svak og vil trenge støtte. Krone er heller ikke spesielt stor, så det meste av veksten går i høyden. Den får nydelige blomster som er mørkt lilla i kantene og hvit nærmest arret. Videre vil frukten utvikle seg fra skinnende lilla til en mørk, nesten svart nyanse. Deretter får frukten en ferskentone som utvikler seg til oransje. Det kan fortsatt være igjen noen mørke skjær når frukten endelig får sin mørkerøde, modne farge. Siden alt dette skjer ujevnt over hele frukten, kan man få noen helt utrolige fargeoverganger hos enkelte planter.

Gjennom flere års observasjoner har vi funnet at Black Scorpion Tounge egner seg godt til norske forhold, da det er en av dem som presterer best i vårt kjølige klima. Dette betyr dessverre ikke at man kan dyrke den året rundt utendørs, men at den klarer seg lengre enn mange andre varianter.

Unik eplelignende frisk og syrlig smak med et godt kick. Kan brukes i alt av mat.


Pimenta Barra do Ribeiro
Brasil