Ny plante, nytt hjem

Herding av chiliplanter!
Slik herder du chiliplantene dine:
Chiliplanter kan være litt skjøre når de først blir kjøpt, og derfor kan det være lurt å herde dem før du planter dem utendørs. Herding betyr å gradvis venne plantene til de nye forholdene ute, inkludert sollys, temperatur og fuktighet.
Her er noen trinn du kan følge for å herde chiliplantene dine:
  1. Begynn å herde plantene når det er rundt en uke før du planlegger å plante dem utendørs. Start med å sette plantene utendørs i en time eller to på en skyet dag, og øk gradvis tiden hver dag.
  2. Plasser plantene på et sted med delvis skygge. Chiliplanter tåler ikke direkte sollys, spesielt ikke når de er i en herdingsfase.
  3. Hold øye med temperaturen. Hvis det er for kaldt eller for varmt, kan det være vanskelig for plantene å tilpasse seg, så prøv å herde dem når temperaturen er mild og behagelig.
  4. Gi plantene litt vann før du setter dem utendørs. Det er viktig å ikke overvanne plantene, men samtidig sørge for at de ikke tørker ut.
  5. Gradvis øke tiden plantene tilbringer utendørs til de kan være ute hele dagen og natten uten problemer.
  6. Når plantene er herdet, kan du plante dem i hagen eller i en potte. Husk å gi dem nok vann og næring.
Ved å følge disse trinnene kan du hjelpe chiliplantene dine å tilpasse seg til utendørsforholdene og øke sjansene for at de vil trives og produsere gode avlinger. 

Vi er tilgjengelig for å hjelpe deg i din chili-reise, så ikke vær redd for å ta kontakt hvis du har noen spørsmål til alt om chili!


Å dyrke chili fra frø
Tips og triks når du sår chili